Is een tenttrailer beter dan een vouwwagen?

De tenttrailers van Campooz zijn La Luna, Lazy Jack, Red Ruby, Fat Freddy en Sleepy Joe. Het is maar net hoe je het beestje bij de naam noemt, maar wij noemen onze wagens officieel dus tenttrailer. Maar wat maakt onze wagens een tenttrailer en geen vouwwagen? En is een tenttrailer beter dan een vouwwagen? Je kunt ze beide zien als aanhanger, wij gaan je de verschillen uitleggen!

tent op aanhanger van campooz tenttrailer

Wat is een tenttrailer?

Het idee van een tenttrailer komt uit Australië. Het betekent letterlijk dat er een tent op een trailer ligt. Doordat de tent op de aanhanger ligt, houd je veel ruimte over in de bak. De tent die op de aanhanger ligt, kan je bij een tenttrailer eenvoudig demonteren.

Aanhanger zonder tent gebruiken

Bij onze Campooz aanhangers heb je een steeksleutel 13 nodig om de tent los te koppelen. Ideaal vinden wij, want zo gebruik je de aanhanger het hele jaar door. Is het kampeerseizoen voorbij? Gebruik de tenttrailer dan voor bijvoorbeeld een verhuizing, een ritje naar de stort, om haardhout op te halen of materialen van de bouwmarkt te vervoeren. Zo hoef je nooit meer een kar te lenen of huren.

kingsize bed van fat freddy

Kingsize bed

Misschien is het grootste voordeel van een tenttrailer het kingsize bed. Omdat de tent op de trailer ligt, kun je de maximale breedte gebruiken. De wielen komen er dus nog eens bij. Het resultaat is een Campooz bed dat 170 cm breed en 210 cm lang is. Dat is vaak groter dan thuis!

En die aanhanger van Campooz?

Die is onverwoestbaar en van Duitse kwaliteit. Doordat hij handige afmetingen heeft en is gemaakt voor het zwaardere werk, is de kar geschikt voor alle bouwmaterialen. Doordat de tent óp de aanhanger ligt, hou je veel bagageruimte over. Wel 1400 liter!

Wat is een vouwwagen?

Een vouwwagen bestaat uit een tent en een kar die je kan uitvouwen tot tent. Bij een vouwwagen zit de tent in de kar, waardoor de bagageruimte beperkter is en je de tent niet kan demonteren. De aanhanger gebruik je dus als leefruimte tijdens het kamperen. Vaak is het zo dat de vouwwagen standaard twee bedden heeft en bij een tenttrailer is dat één.

aanhanger fat freddy

Vouwwagen vs. tenttrailer: wat kies jij?

Er zijn dus wel degelijk verschillen tussen een vouwwagen en tenttrailer. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Bij een tenttrailer ligt de tent op de aanhanger waardoor je veel bagageruimte hebt en bij een vouwwagen zit de tent in de kar waardoor de bagageruimte beperkter is
 • Bij onze tenttrailer demonteer je makkelijk de tent van de aanhanger en bij een vouwwagen kan je de tent niet demonteren
 • Een tenttrailer heeft vaak een groter bed, omdat het bed niet vastzit aan de bakmaat van de kar, maar bij een vouwwagen zijn vaak al twee bedden aanwezig
 • De naam vouwwagen wordt vaker gebruikt en is bekender dan het woord tenttrailer

Maar is een tenttrailer beter dan een vouwwagen? Dat bepaal je helemaal zelf. Beide hebben voordelen, dus zijn wij benieuwd wat jij vindt! Laat het ons weten in de reacties onder deze blog. Tot Campooz!

LAATSTE BERICHTEN..

2 reacties

 1. We hebben al heel wat jaren plezier van ónze Fatfreddy, een heerlijke tenttrailer die nog altijd bewondering oproept door andere tentkampeerders.
  Onlangs gemerkt dat de service van Campooz tot ver reikt toen er wat kleine mankementen waren ontstaan. Er was al vanaf het eerste moment een prettig telefonisch contact. Daar waar de dealer in de buurt het niet erg handig aanpakte, namen ze dat bij Campooz vlot en prettig over. De wagen werd opgehaald, na reparatie weer thuisgebracht en bij tussentijds contact werd er altijd snel gereageerd. Bij aflevering ontvingen we keurig op papier welke reparaties er waren uitgevoerd mét een reep chocolade toe!
  Kortom: een prettig bedrijf met mensen die staan voor hun producten!

 2. Hoi Bianca,

  Dank voor dit mooie compliment! We zullen deze delen met onze collega’s.

  Op naar heel veel avonturen met jullie Fat Freddy. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *