Wat doe je bij brand in de vouwwagen?

Het is een nachtmerriescenario waarvan we hopen dat jullie er nooit mee te maken krijgen: brand in de vouwwagen. Door goed voorbereid op vakantie te gaan, maak je de kans zo klein mogelijk om dit te voorkomen. Mocht het toch zo zijn, dan vertellen wij je wat je doet bij brand in de vouwwagen.

Het tentdoek van Campooz bij brand

Heb je een Campooz Tenttrailer? Dan stellen we je vast gerust met het volgende. Het tentdoek van Campooz is behandeld met een brandvertragende coating. Ons tentdoek zal dus gaan smeulen, maar niet meteen in de ‘hens’ vliegen. Ook dan moet je snel en efficiënt handelen, want het blijft een hele gevaarlijke situatie. Meer informatie over ons tentdoek vind je hier.

vouwwagen-brand

Dit doe je als er brand uitbreekt

We snappen dat het ongelooflijk moeilijk is, maar probeer rustig te blijven. Raak niet in paniek en probeer situatie te evalueren en je volgende stappen te plannen.

  1. Haal allereerst iedereen uit de vouwwagen. Zorg ervoor dat jullie op een veilige afstand van de brand buiten zijn.
  2. Bel onmiddellijk 112 (of 911, afhankelijk van waar je kampeert). Geef de locatie van de brand door en laat weten of er mensen of dieren in gevaar zijn.
  3. Probeer de brand te blussen. Als de brand nog klein is, probeer je het de blussen met een brandblusser of emmer water. Wees wel heel voorzichtig en ga niet in de rook of het vuur staan.
  4. Als je een brandblusser bij je hebt, zorg er dan voor dat je weet hoe je deze gebruikt. Het blussen van een brand moet snel gebeuren, dus wees voorbereid.
  5. Sluit de gas- en elektriciteitsvoorziening af als je daar veilig bij kan. Zo voorkom je dat de brand zich verspreidt.
  6. Licht eventueel kampeerders in die dichtbij staan.
  7. Probeer geen spullen uit de vouwwagen te halen. Tenzij het absoluut noodzakelijk is voor je veiligheid.
  8. Zodra de brandweer gearriveerd is, dan volg je de aanwijzingen op.

Hou er rekening mee dat een brand een snel groeiend gevaar kan zijn. Wees altijd alert op kampvuurtjes, kaarsen en koken. Helemaal op plekken waar het lang droog is geweest. Handel snel en schakel ook zo snel mogelijk hulp in.

LAATSTE BERICHTEN..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *