7 tips om te kamperen in de kou

Na lange dagen van regen en duisternis verlangen we ernaar om naar buiten te gaan en te genieten van de eerste verwarmende zonnestralen. De winter heeft lang genoeg geduurd en we wensen dat de lente eindelijk begint. Maar we moeten nog even geduld hebben. De winter heeft ons nog steeds in zijn greep. Ookal is het buiten al groener en worden de dagen langer. Maar ook in de kou, of juist in de kou, is het de perfecte tijd om er met de tenttrailer op uit te trekken. De maanden voor het kampeerseizoen start, zijn heerlijk om te kamperen, maar op sommige dagen kan het echt koud zijn. Met onze tips trotseer je de kou.

Tip 1: Laagjes!

Door verschillende lagen kleding over elkaar te dragen, blijf je lekker warm. Zo trek je snel snel een laag uit wanneer de temperatuur stijgt of je je inspant. Aan de ene kant zorg je ervoor dat je het warm genoeg hebt, aan de andere kant kun je gemakkelijk kleding uit doen. Thermo ondergoed kan ook praktisch zijn!

Tip 2: Eet gezond en eet voldoende

Om de lichaamstemperatuur stabiel te houden, moet je voldoende en gezond eten. Het lichaam verbrandt meer calorieën als het koud is. Dus als je voldoende eet, ben je beter bestand tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat je het juiste voedsel eet. Een zoete chocoladereep geeft je alleen zogenaamde “snelle energie”, maar helpt niet om je lichaam warm te houden. Een banaan daarentegen heeft een hoog calcium- en magnesiumgehalte, dat de bloedsomloop bevordert en zo het lichaam van binnenuit warmhoudt. Probeer dus gezonde tussendoortjes te eten. Een stukje pure chocolade mag ook af en toe. Het stimuleert het cardiovasculaire systeem en verbetert je humeur.

Tip 3: Samen genieten van een kampvuur

kampvuur

Een van de absolute hoogtepunten van elke kampeervakantie is een kampvuur (let op: informeer bij de camping of je een kampvuur mag maken. Dit mag niet overal). Een kampvuur verwarmt je en is erg gezellig. Tegelijkertijd serveer je op het mooie servies van Rebel-Outdoor lekkere dingen en drink je iets warms uit de kleurrijke RBL-bekers. De warme dranken serveer je zo uit een thermosfles. Zoveel gezelligheid en sfeer vind je niet snel thuis!

Tip 4: Neem mee: een klein campingkacheltje

Voor de echte bevriezingspatiënten is een campingverwarming een must. Hier is een tip van onze collega Gert. Je zet een klein kacheltje in het leefgedeelte van de vouwwagen. Een kwartiertje voor het slapen gaan zet je de kachel aan. De ramen én afscheiding naar het slaapgedeelte doe je dicht. Als je naar bed gaat, doe je de kachel uit en de afscheiding naar de slaapcabine open. De warmte stroomt naar binnen. Als het aangenaam is, snel de afscheiding weer dicht. De warmte blijft dan lekker hangen in de kleine ruimte. Fijn tukken!

Tip 5: Zorg voor een goede slaapzak

Koop een slaapzak die geschikt is voor lage temperaturen. In zo’n slaapzak, slaap je veel beter. Een ander goed idee is om het voeteneinde van de slaapzak te vullen met een deken, kleren of een handdoek. Dit houdt je voeten lekker warm. Let er bij aanschaf ook op dat de slaapzak goed isoleert en ademt.

knuffelkleed-winter

Tip 6: De verwarmingsdeken van Rebel-Outdoor

Buitenmerk Rebel-Outdoor heeft een verwarmingsdeken met een geïntegreerde powerbank. Wikkel jezelf in de deken en zet de powerbank aan. In een mum van tijd heb je het warm dankzij de warmte elementen in het knuffelkleed. Je kunt het kleed ook om je schouders of benen wikkelen rond het kampvuur. Knus, zacht en houdt je heerlijk warm.

Tip 7: Kruip tegen elkaar aan

En nu de beste tip voor het einde… Knuffelen! Dit is onze favoriete tip. Het beste is om een slaapzak te delen of twee slaapzakken aan elkaar te ritsen. Dan gaat er geen warmte verloren en is knuffelen ook echt leuk!

Dus, ben je overtuigd? Boek je een camping als het buiten koud is? Laat ons weten of je echt bent gaan kamperen in de kou en hoe het je is bevallen. We zien ook graag foto’s tegemoet. Happy camping!

LAATSTE BERICHTEN..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *